Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA LI PRIVATNOSTI NA TVITERU? "Analizirali smo privatne poruke i videli mnogo slika PENISA" (VIDEO)

Video objavljen od strane istraživačke novinske grupe "Project Veritas" pokazuje kako zaposleni u kompaniji "Tviter" otkrivaju vrhunske tajne detalje o svojim poslovnim zaduženjima.

Klej Hejns, koji je zadužen za bezbednost mreže se čuje na snimku nastalom šestog januara kako otvoreno govori o tome da je plaćen da čita i analizira lične informacije korisnika, koje uključuju i privatne poruke (direct messages, DM).

On je rekao da dnevno pregleda stotine poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među kojima su mnoge opscenog sadržaja, često sa slikama genitalija.

- Imamo timove koji su posvećeni tome. Govorim o najmanje tri ili četiri stotine ljudi. Da, plaćeni smo da gledaju slike penisa - otkrio je Hejns u šokantnom snimku, piše "Dejli mejl".

Hejns je rekao da je on specijalizovan za analiziranje tvitova i DM poruka koje su označene kao neprikladne ili prijavljene.

- Ja pregledam sve te prijavljene tvitove. Što značo da sam video previše slika ku**eva. To je suludo. želim da kažem da me to uznemirava - rekao je on.

Hejns je novinaru rekao i da on ima moć da dozvoli osetljivim informacijama da procure u javnost, ako treba.

- Mogu da dovedem do toga da neko ostane bez posla, mogu i da ih tužim u nekim slučajevima - rekao je on.

Inženjer zadužen za direktne poruke Pranaj Sing je rekao da je sve što je iko ikad poslao na Tviteru , uskladišteno na njegovom serveru i "nikad neće nestati".

- Sve vaše nezakonite žene i devojke sa kojima ste se zaje**vali, sve je to na mom serveru. To nikad neće nestati. Kada pošaljete poruke, ljudi će ih analizirati da vide šta vas interesuje, o čemu pričate i onda će te podatke poslati oglašivačima - rekao je Sing.

Pošto je Tviter besplatan, korisnici praktično "plaćaju za pravo" da koriste sajt i to pomoću sopstvenih podataka, rekao je jedan Tviterov inženjer Mihaj Florea.

- Vi puštate da curi mnogo više informacija nego što mislite - rekao je bivši inženjer softvera Konrado Miranda.

- Mi imamo informacije o ljudima...Prvi put kad odete na Tviter mi ćemo imati informacije o vama - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.