HUTI RASPALILI PO MARIBU! Saudijci s gorčinom javljaju - teroristi milicije Irana ispalili sedam balističkih raketa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022, 00:01

HUTI RASPALILI PO MARIBU! Saudijci s gorčinom javljaju - teroristi milicije Irana ispalili sedam balističkih raketa!

Novi žestoki udari pokreta Ansaralah po Maribu

Muamer al-Irijani, ministar medija u jemenskoj vladi koju podržava Saudijska Arabija, tvrdi da su Huti gađali grad Marib sa sedam balističkih projektila.

- Nediskriminatorno bombardovanje stambenih naselja u Maribu od strane terorističke Huti milicije Irana, sa sedam balističkih projektila iranske proizvodnje, otkriva stanje histerije koje doživljava - naveo je ministar na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Al-Irijani tvrdi da su projektili Huta pogodili stambena područja u Maribu, kao i kampove za raseljena lica koji se nalaze na periferiji grada. Jemenski aktivisti su rekli da su projektili izazvali određene materijalne gubitke. Međutim, nema izveštaja o civilnim ili vojnim žrtvama.

Huti nastavljaju da održavaju veliko prisustvo nekih 30 kilometara južno od grada Mariba. U poslednjih nekoliko dana, borac grupe je odbio nekoliko velikih napada koalicionih boraca predvođenih Saudijskom Arabijom. Raketni udari na grad Marib možda su bili odgovor na ove napade.

Izgleda da se bitka kod Mariba ponovo zahuktava. Huti bi mogli da nastave napredovanje prema gradu vrlo brzo. Pokušaj koalicije predvođene Saudijskom Arabijom da odvrati pažnju grupi sporednom borbom u severozapadnoj provinciji Hadža je propao.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.