HUTI GRME NA DVA FRONTA: Ansaralah bombardovao saudijsku Abhu, dok se pred vratima Mariba bije krvavi boj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021, 12:38

HUTI GRME NA DVA FRONTA: Ansaralah bombardovao saudijsku Abhu, dok se pred vratima Mariba bije krvavi boj (VIDEO)

Pokret Ansaralah sprovodi novu vojnu operaciju

Snage Huta objavile su vest o novom napadu balističkom raketom na saudijski aerodrom. Pokret Ansaralah (Huti) objavio je u ponedeljak uveče da je njihov raketni bataljon pokrenuo novi balistički raketni udar na ciljeve unutar Kraljevine Saudijske Arabije.

Portparol jemenskih oružanih snaga povezanih sa Ansaralahom, brigadni general Jahja Sare, rekao je na Tviteru da su "raketne snage novom balističkom raketom gađale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osetljivi vojni cilj na međunarodnom aerodromu Abha, koji je nedavno počeo da se koristi, a naznačeni cilj je pogođen sa visokom preciznošću."

Dodao je da "to gađanje dolazi u okviru legitimnog odgovora na kontinuiranu agresiju i opsadu naše zemlje." Arapska koalicija u Jemenu, koju predvodi Saudijska Arabija, još uvek nije komentarisala ovu poslednju tvrdnju pokreta Ansaralah.

Clashes in Western Marib countryside. pic.twitter.com/VcDkQh4oPz

— MrRevinsky (@Kyruer) March 7, 2021

Ovaj najnoviji napad dolazi dan nakon što je pokret Ansaralah najavio sprovođenje velike operacije pod nazivom "Šesti balans odvraćanja", koja je imala za cilj da pogodi sedište saudijske kompanije Aramco u luci Ras al-Tanura u gradu Katif, zajedno sa nizom drugih lokacija unutar Kraljevine.

VIDEO:

Several Houthi militants, including child soldiers, who have been captured by the Yemeni Army in #Marib over past few weeks.#Yemen pic.twitter.com/0XHHX1Tzww

— FJ (@Natsecjeff) March 8, 2021

Istovremeno, pokret Ansaralah pojačao je ofanzivu na pokrajinu Marib na severu Jemena, osvajajući teritorije od snaga koje podržava Saudijska Arabija koje pokušavaju da zadrže kontrolu nad administrativnim glavnim gradom i njegovim strateškim naftnim poljima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.