Gujon: Biti prijatelj Srbije se očigledno ne prašta čak ni posle 20 godina

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon: Biti prijatelj Srbije se očigledno ne prašta čak ni posle 20 godina

Francuski humanitarac Arno Gujon osvrnuo se nedavno na hajku koja je usledila posle dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu. Gujon je na Tviteru napisao: „Kakav izliv mržnje i uvreda u zapadnoj štampi povodom Nobela za Handkea. Biti prijatelj Srbije i iskreno voleti slabe i potlačene koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji se očigledno ne prašta. Čak ni posle 20 godina“. Gujon je potom dodao: „Sada makar znam kako ću biti tretiran, šta god budem radio u budućnosti“.
Sada makar znam kako ću biti tretiran, šta god budem radio u budućnosti. https://t.co/qfblnmfpQg
— Arno Gujon (@ArnoGujon) October 11, 2019 Osnivač Fondacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon inače je dobitnik Račanskog pečata 25. Duhovnih svečanosti „Dani Rače ukraj Drine“. Priznanje Gujonu je dodeljeno u znak zahvalnosti za sva dela kojima, godinama unazad, humano i nesebično pomaže život i opstanak srpskog naroda na Kosovu. Podsetimo, vest da je austrijski pisac Peter Handke, dobitnik Nobelove nagrada za književnost izazvala je brojna reagovanja na društvenim mrežama, medijima, kao i među zapadnim establišmentom. Ta vest posebno je razbesnela Albance, zapadne državnike i organizacije koji za njega kažu da je „poznat po stavovima protiv NATO bombardovanja, koje je donelo slobodu Kosovu“, a slične reakcije stižu i iz SAD. Prištinski mediji su naveli da je Handke poznat po svojim vezama sa Srbima i oštro se, kako kažu, protivio NATO bombardovanju 1999. koje je donelo „slobodu Kosovu“. Srbininfo

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.