Izvor: Luftika.rs, 06.Mar.2021, 18:34

Dokle ćete svi skupa da zajebavate ovaj narod: Obradović izazvao Vučića na basket

Srpskim političarima izgleda da apsolutno nije jasno na koji način da pridobiju pažnju opoziciono nastrojene javnosti, kako bi mogli na neki način uzdrmali suverenu poziciju vlasti u rukama Aleksandra Vučića. Novi pokušaj relaksacije tenzija na političkoj sceni ovoga puta je delo Boška Obradovića, koji je na Tviteru izazvao aktuelnog predsednika Srbije na partiju basketa „1 na 1“.
– Ako Vučić već devet godina ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sme da izađe na direktan TV duel sa bilo kim ko drugačije misli, izazivam ga da kao ljudi i Srbi odigramo jednu basket utakmicu 1 na 1, kao uvod u slobodne i poštene izbore. A ne da pokazuje hrabrost na slabijima i nemoćnima. Pa neka bolji pobedi – napisao je Obradović.
Ако @avucic већ девет година не сме да изађе на директан ТВ дуел са било ким ко другачије мисли, изазивам га да као људи и Срби одиграмо једну баскет утакмицу 1 на 1 – као увод у слободне и поштене изборе. А не да показује храброст на слабијима и немоћнима. Па нека бољи победи. pic.twitter.com/fGamkrLzba
— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) March 6, 2021

Problemi ovog društva su ogromni i tenzija u njemu je tolika da jedna partija basketa, gospodine Obradoviću, neće rešiti ništa. Dokle vi planirate, svi skupa, da zajebavate ovaj narod pitam se kad god ih vidim kako mlate praznu slamu.
Boško Obradović ipak neodustaje od prvobitne namere, pa je detaljnije obrazložio svoj predlog.
– Pošto Aleksandar Vučić definitivno izbegava političke duele sa neistomišljenicima već uvek gostuje isključivo sam u nameštenim emisijama, smatrao sam da bi možda za njega bilo prihvatljivije da se takmičenje prebaci na sportski teren. Ali, da ne lupa banane deci već da izabere dostojnog protivnika. Iako je 9 centimetara viši od mene, računam da je čačanska škola košarke starija i bolja od novobeogradske, mada znam koliko se na Novom Beogradu uvek igrao ozbiljan basket – rekao je lider Dveri.
U svojoj besmislenoj utopiji sportskog fer pleja među političarima Obradović ide još dalje. Predlaže turnir u basketu između političara kao uvod u najavljeni dijalog vlasti i opozicije. Onda neka im koš instalira Dj Žex u onom svom izopačenom Imaginarijumu.
Kao što sam se i pribojavao, Obradović je ozbiljan.
– Uopšte se ne šalim, možemo napraviti čitav sportski turnir između političkih lidera koji bi mogao biti dobar uvod u dijalog između vlasti i opozicije i jedno relaksiranje nagomilanih tenzija u susret stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore. Trudim se da dam svoj doprinos u tom smislu, jer osim dijaloga i dogovora nema drugog dobrog i mirnog načina da izađemo iz ove političke krize u kojoj se već dugo nalazimo – veruje Boško.
– Možda sam naivan, i verovatnije je da druga strana ne želi smirivanje tenzija, i znam da će ovo mnogima izgledati kao utopijska ponuda za neko drugo normalno vreme i prostor, ali ne mogu da prestanem da verujem da i Srbija može biti zdravo demokratsko društvo u kome će jednog dana svi lideri vlasti i opozicije učestvovati na nekom sportsko-humanitarnom turniru ili zajedno stajati na bini u Orašcu na Sretenje ili na Gazimestanu na Vidovdan, jer postoje stvari koje su iznad naših ideoloških i političkih razlika i trvenja – govori Obradović za Nova.rs.
– Možda to ova dosadašnja generacija političara, u ovom korumpiranom sistemu koji ovde traje već 30 godina, ne razume, niti je to moguće sa ovakvom vlašću, ali smatram da kao predstavnik jedne nove generacije srpskih političara imam obavezu da politiku predstavim na ovakav, mnogo zdraviji način, kao interes opšteg dobra, a ne kao do sada lični i stranački interes – zaključio je Boško Obradović za Nova.rs.
Obradoviću Vučić već dođe 200 a sada i Vesić 300 hiljada jer su ga nazvali fašistom

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.