ĐILASU NIJE SMETALA SLABA SRBIJA, ALI MU SMETA JAKA SRPSKA VOJSKA: Vulin odbrusio Đilasu zbog objave na Tviteru

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 16:56

"ĐILASU NIJE SMETALA SLABA SRBIJA, ALI MU SMETA JAKA SRPSKA VOJSKA": Vulin odbrusio Đilasu zbog objave na Tviteru

Dok je Ðilas vladao, bilo je para za njega i njegove firme, ali nije bilo novca ni za naoružanje, ni za plate vojnika - navodi Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Ðilasu smeta što se jačaju Srbija i njena vojska za razliku od vremena bivše vlasti kada, kako kaže, nije bilo novca za plate vojnika ni za nabavku naoružanja.

U saopštenju za javnost, Vulin je naveo da je Srbija vojno neutralna zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da zato mora da bude u stanju da se sama brani i da bude opremljena i naoružana, ne da ratuje, već da, kako je istakao, odvrati od sebe svakog ko bi da ratuje sa njom i sa Srbima.

- Ðilasu nije smetala slaba Srbija koja nije ništa ulagala u sebe i svoju odbranu, zato mu smeta jaka Vojska Srbije. Dok je Ðilas vladao, bilo je para za njega i njegove firme, ali nije bilo novca ni za naoružanje, ni za plate vojnika - naveo je Vulin u saopštenju reagujući na video snimak Ðilasove izjave o nabavci naoružanja objavljene na njegovom nalogu na Tviteru.

Dodao je da je teškim, a potrebnim merama predsednik Srbije Aleksandar Vučić obezbedio novac za MiG-ove, bespilotne letelice, helikoptere, modernizovane tenkove i više plate za vojsku.

Kako je naveo, obezbeđena je i pomoć od 100 evra svakom građaninu Srbije i tri minimalca za svakog radnika, kao i za bolnice, lekove i besplatno lečenje svakog ko je inficiran koronom.

- Ðilas je sa pravom ljut što jačamo vojsku - jaka vojska, jaka Srbija, a jaku Srbiju Ðilas nikada nije želeo da vidi - poručio je predsednik Pokreta socijalista.

Ðilas je u video snimku, koji je objavio na svom profilu na Tviteru, kritikovao to što je Srbija nedavno nabavila dronove i rakete iz Kine, navodeći da država, s druge strane, nema novca da se zaposle lekari i pomogne radnicima koji ostaju bez posla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.