Da li je ovo misteriozni bogataš koji deli novac preko Tvitera

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo misteriozni bogataš koji deli novac preko Tvitera

Misteriozna osoba koja je na Tviteru organizovala igricu @HiddenCash, u kojoj je na raznom mestima ostavljan novac, dok su fotogarfije poznatih gradskih zanmenitosti ukazivale gde se nalazi, identifikovan je. U pitanju je, po svoj prilici, američki milioner Džejson Bazi. Džejson Bazi

Bazi je za lokalnu TV stanicu KTVU izjavio da je igricu koja je zabavila i obradovala hiljade korisnika tvitera organiozovao “Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobrom namerom, kao društveni eksperiment, i da bih deo svog bogatstva podelio sa drugima”. Pošto je u pitanju prilično veliki poduhvat, u njegovom ostvarivanju mu je pomagao i prijatelj.

Pročitajte još Misteriozni bogataš deli novac

Svoje milione Bazi je stekao trgujući nekretninama, dok u ulozi anonimnog dobrotvora nije bio previše poznat - sve do sad.

Ranije je ipak već držao sajt CashTomato.com, sličan Jutjubu, koji je svake nedelje davao nagrade u novcu, a takođe je i širom Njujorka i San Franciska skrivao paradajze, koje su nalazači mogoli da zamene za novac. To je, međutim, izazvalo gužvu i nemire, te je sajt morao da bude zatvoren.

Sadašnju igricu, međutim ne namerava uskoro da prekida, a pojavio se i najmanje još jedan skrivač novca koji imitira njegov pristup. Novac je do sada ostavljao u Velikoj Britanij, San Antoniju i Čikagu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

@HiddenCash: Otkriven identitet milionera koji je kroz igricu delio novac

Izvor: Svet, 07.Jun.2014

Misteriozna osoba koja je na Tviteru organizovala igricu @HiddenCash, u kojoj je na raznim mestima ostavljan novac, dok su fotografije poznatih gradskih znamenitosti ukazivale gde se nalazi, identifikovan je. U pitanju je, po svoj prilici, američki milioner Džejson Bazi. Bazi je za lokalnu TV stanicu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.