Brnabićeva na polaganju zakletve novoizabranog predsednika Argentine

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva na polaganju zakletve novoizabranog predsednika Argentine

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je polaganju zakletve novoizabranog predsednika Argentine Alberta Fernandeza.
Svoje prisustvo na inauguraciji novog predsednika Argentine, predsednica vlade vidi kao pokazatelj zaista bliskih odnosa između dve zemlje, kao i spremnosti da uložimo dodatnu energiju u dalji razvoj naših odnosa.

Ana Brnabić je na Tviteru objavila da joj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bila čast što je prisustvovala inauguraciji argentinskog predsednika.
"Čast mi je što sam danas prisustvovala inauguraciji predsednika Alberta Fernandeza u Buenos Ajresu. Želim vam puno uspeha u daljem radu i ambicioznom programu ekonomskog rasta. Radujem se daljem jačanju prijateljstva između Argentine i Srbije!", poručila je Brnabićeva.
Premijerka Srbije se juče sastala sa novim argentinskim ministrom inostranih poslova i tom prilikom zahvalila na njihovoj ogromnoj podršci i poštovanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Dodala je da je Argentina za nas veoma važna zemlja, koja je uvek štitila međunarodne principe pravde.
Premijerka Brnabić je izrazila veliko zadovoljstvo što je tokom jučerašnjeg dana u zgradi ambasade Republike Srbije, u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uručila Zlatnu medalju za zasluge Susani Ruiz Ćeruti, bivšoj ministarki inostranih poslova.
Ćeruti je u ime Republike Argentine iznela "briljantnu odbranu principa međunarodnog prava pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju iz kancelarije premijerke.
Predsednica vlade je istakla da Srbiju i Argentinu spaja prijateljstvo dugo devet decenija, a da ćemo mi u budućnosti nastaviti da jačamo naše prijateljstvo i da ćemo se truditi da Srbija i njeni građani nikada ne zaborave ono što druge prijateljske zemlje, poput Argentine, čine za nas.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabićeva prisustvovala inauguraciji predsednika Argentine

Izvor: B92, 10.Dec.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas inauguraciji novoizabranog predsednika Argentine Alberta Fernandesa, saopštila je vlada...Brnabić je navela da to vidi kao znak bliskih odnosa dve zemlje i spremnosti da se oni dalje razvijaju...Premijerka je juče razgovarala s novim šefom argentinske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.