Brazil: Vodeći predsednički kandidat posle napada u teškom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: Vodeći predsednički kandidat posle napada u teškom stanju

Vodeći predsednički kandidat i lider krajnje desnice u Brazilu Žair Bolsonaro koji je izboden nožem u stomak na skupu tokom predizborne kampanje, operisan je i nalazi se u ozbiljnom stanju, rekli su njegov sin Flavio i portparolka bolnice.

"Žalosno, situacija je ozbiljnija nego što smo se nadali", napisao je Flavio Bolsonaro na svom Tviteru nakon što je prethodno rekao da je njegov otac zadobio površinsku ranu.

Ubodom su zahvaćeni jetra, pluća i creva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je on.

"Izgubio je mnogo krvi, stigao je u bolnicu ... skoro mrtav. Sada je izgleda stabilizovan", napisao je Bolsonarov sin.

Portparolka bolnice u gradu Huis de Fora gde se napad dogodio potvrdila je za Rojters da je Bolsonaro imao operaciju ali nije precizirala u kakvom je stanju ni kakve su povrede.

Televizija Globo prikazala je snimke na kojima se vidi kako pristalice na ramenima nose Bolsonara pošto je izboden.

Federalna policija navela je u saopštenju da je Bolsonaro imao pratnju policajaca u vreme napada i da je napadač uhvaćen na delu. Okolnosti istrage se istražuju.

Lokalna policija potvrdila je za Rojters da je uhapsila napadača, ali nije otkrila njegov identitet.

"Ne znamo da li je napad bio politički motivisan", rekla je portparolka policije.

Napad na Bolsonarija osudili su njegovi protivkandidati na predsedničkim izborima, kao i predsednik Brazila Mišel Temer.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.