Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 23:06

Bajden konačno odabrao: Kamala Heris, prva Afroamerikanka kandidat za potpredsednika

Predsednički kandidat Demokratske partije Džo Bajden izabrao je senatorku iz Kalifornije Kamalu Heris za kandidata za svog potpredsednika.
Kamala Heris, koja je i sama učestvovala u stranačkoj trci za predsedničkog kandidata demokrata, biće prva Afroamerikanka kojoj je ukazana ovakva prilika.

Džo Bajden je svoju odluku objavio na Tviteru, nakon potrage za pravim kandidatom koju je dugo vodio u strogoj tajnosti. Bilo je poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo da će Bajdenov kandidat biti ženskog pola, što je sam najavio. 
"Velika mi je čast da saopštim da sam odabrao Kamalu Heris", tvitovao je Bajden i nazvao je "neustrašivim borcem za malog čoveka".
Bajden i Herisova će zvanično prihvatiti nominaciju na nacionalnoj konvenciji Demokratske partije koja će zbog pandemije koronavirusa sledeće nedelje biti održna onlajn.
Kamala Heris ima 55 godina, a pre nego što je izabrana za senatorku, radila je kao glavni državni tužilac Kalifornije. Kada je izabrana za mesto u Senatu 2016. godine, bila je tek druga afroamerička senatorka u istoriji gornjeg doma američkog Kongresa.

Kao moguće kandidatkinje u javnosti su se pominjale i bivša savetnica predsednika Baraka Obame za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, guvernerka Mičigena Grečen Vitmer, senatorka iz Ilinoisa Tami Dakvort i članica Kongresa iz Kalifornije Karen Bas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAHUHTAVA SE U AMERICI: Bajden izabrao svog kandidata za potpredsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020

Kamala Haris, senatorka iz Kalifornije, bila je u trci za predsedničku nominaciju demokrata..Kandidat Demokrata za američkog predsednika Džo Bajden, izabrao je Kamalu Haris za svog potpredsedničkog kandidata...Bajden je pre nekoliko meseci obećao da će njegovi potpredsednik biti žena, što bi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp: Kamala Haris iznenađenje, neprijatna prema Bajdenu

Izvor: RTS, 12.Avg.2020, 07:24

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je iznenađen što je njegov protivkandidat Džo Bajden izabrao Kamalu Haris za svoju kandidatkinju za potpredsednicu. . Tramp je rekao da je Haris bila "veoma, veoma neprijatna" prema Bajdenu tokom unutarpartijskih izbora demokrata,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.