Zlatnu polugu vrednosti dva miliona dinara carinici Srbije našli na granici s Bugarskom

Izvor: Beta, 20.Jun.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatnu polugu vrednosti dva miliona dinara carinici Srbije našli na granici s Bugarskom

Zlatnu polugu koja vredi više od dva miliona dinara, carinici Srbije su u saradnji s policijom našli i zaplenili na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj.Prekršaj je otkriven u utorak, u automobilu nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Turske, s boravištem u Nemačkoj. Pregledom automobila i prtljaga, carinici su najpre našli skrivenih 25.000 evra, od čega je putniku vraćen dopušteni iznos od 10.000, a zatim i zlatnu polugu tešku pola kilograma, vrednosti veće od dva miliona dinara. Ministarstvo finansija Srbije je objasnilo u saopštenju da je "reč o takozvanom investicionom zlatu, čistom zlatu u polugama (pločicama) ili dukatima koje se ne oporezuje prilikom uvoza i prometa, pa se zato smatra neprikosnovenom investicionom kategorijom jer čuva kupovnu moć novca". Pošto vrednost nađenog zlata premašuje jednu trećinu vrednosti automobila, zadržan je i "volvo" do okončanja prekršajnog postupka.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Zlatna poluga vredna dva miliona dinara zaplenjena na granici s Bugarskom

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2018

Zlatnu polugu koja vredi više od dva miliona dinara, carinici Srbije su u saradnji s policijom našli i zaplenili na izlazu na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj...Prekršaj je otkriven u utorak, u automobilu nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Turske,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.