Zid na granici Turske i Sirije do kraja februara

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zid na granici Turske i Sirije do kraja februara

Turska je spremna da do kraja februara iduće godine završi izgradnju betonskog zida duž granice Sirije, duge 911 kilometara, izjavio je jedan turski zvaničnik.

Izgradnja zida, koju je predvodilo Ministarstvo odbrane Turske, traje najmanje dve godine, a preostalih 700 kilometara će izgraditi Uprava za razvoj stambenog prostora Turske.

Jedan zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << te uprave koji je zatražio da ne bude imenovan, rekao je agenciji AP da je zid širok dva metra, a visok tri.

Izgradnja zida biće završena za pet meseci, međutim moguća su odlaganja zbog vremenskih uslova, naveo je zvaničnik.

Agencija AP navodi da je Turska već dugo pod pritiskom saveznika u NATO da zatvori granicu sa Sirijom, a to zahtevaju i bezbednosne procene.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BIĆE DUG 911 KILOMETARA: Turska će do februara završiti zid na granici sa Sirijom

Izvor: Kurir, 28.Sep.2016

...Izgradnja zida, koju je predvodilo Ministarstvo odbrane Turske, traje najmanje dve godine, a preostalih 700 kilometara će izgraditi Uprava za razvoj stambenog prostora Turske (The Housing Development Administration)..Jedan zvaničnik te uprave koji je zatražio da ne bude imenovan, rekao je agenciji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.