Zeman i Oland o „bregzitu“, terorizmu i sankcijama Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman i Oland o „bregzitu“, terorizmu i sankcijama Rusiji

Predsednici Češke i Francuske, Miloš Zeman i Fransoa Oland razgovarali su u Rio de Žaneiru, gde su došli na otvaranje letnjih Olimpijskih igara, napisao je pres-sekretar češkog predsednika Jirži Ovčaček na svom tviter-nalogu.

„Pregovori Miloša Zemana i Fransoa Olanda bili su veoma otvoreni“, napisao je Ovčaček. Teme su bile: terorizam, ’bregzit‘, situacija u Turskoj i Avganistanu i antiruske sankcije. Velika sličnost u stavovima.“

​Ranije je planirano da Oland poseti Češku 20. jula, zatim je njegova poseta pomerena za 27. jul, pa otkazana. Oba puta poseta je otkazana zbog terorističkih napada u Francuskoj.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.