Zarif: Iran protiv turske vojne akcije u Siriji

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif: Iran protiv turske vojne akcije u Siriji

Iran se protivi turskoj vojnoj akciji u Siriji, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif u telefonskom razgovoru s turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom i apelovao na poštovanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Zarif i Čavušolu razgovarali su sinoć, nakon što je američki predsednik Donald Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da ostavlja onima koji su uključeni u sirijski konflikt da sami reše situaciju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada će morati sami da rešavaju situaciju i odrede šta će uraditi s pripadnicima Islamske države u svom okruženju", naveo je Tramp na Tviteru.
To je bila Trampova prva reakcija od kada je Bela kuća saopštila da povlači američke vojnike sa severoistoka Sirije, čime je, kako ocenjuju agencije, otvoren put za tursku vojnu ofanzivu protiv Kurda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.