ZASTRAŠUJUĆI PODACI: Turska vojska DESETKUJE NEPRIJATELJA, Izvor mira odneo NA STOTINE kurdskih života

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASTRAŠUJUĆI PODACI: Turska vojska DESETKUJE NEPRIJATELJA, "Izvor mira" odneo NA STOTINE kurdskih života

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra ove godine na Tviteru objavio početak velike ofanzive.

Turske oružane snage "neutralisale su 550 terorista" tokom operacija "Izvor mira" na severu Sirije, objavilo je danas tursko ministarstvo za nacionalnu odbranu.

- Operacija se uspešno nastavlja istočno od Eufrata. Neutralisano je 550 terorista iz Radničke partije Kurdistana i Jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narodne odbrane - navelo je tursko ministarstvo.

#Turkey 'neutralizes' 550 terrorists in #Syria operation https://t.co/DEIwme5qyh #OperationPeaceSpring pic.twitter.com/NuCwfpB1Il

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) October 14, 2019

Podsećamo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra ove godine na Tviteru objavio početak velike ofanzive, koja je ponela ime "Operacija izvor mira". Cilj operacije je uspostavljanje koridora dubine 30 kilometara duž sirijsko-turske granice, i potom povratak velikog broja sirijskih izbeglica koje su sklonište od rata našle u Turskoj. Drugi cilj je neutralisanje "terorističke pretnje" kako kažu turski zvaničnici, koji smatraju da su Jedinice za zaštitu naroda (YPG) i Sirijske demokratske snage (SDF) samo paravan za Radničku partiju Kurdistana (PKK). PKK je i zvanično označena kao teroristička organizacija u Turskoj.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

"CIRKON" I "SATANA" Ovo je smrtonosno oružje kojim je Putin zapretio Americi (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.