Brnabić i Kahraman:Odnosi Srbije i Turske u usponu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2017, 03:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Kahraman:Odnosi Srbije i Turske u usponu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Velike narodne skupštine Republike Turske Ismail Kahraman zaključili su u današnjem razgovoru da je bilateralna saradnja Srbije i Turske u usponu i da postoje dobri uslovi za unapređivanje ekonomskih veza dve zemlje, naročito nakon uspešne posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Premijerka Brnabić naglasila je da su Srbiji naročito važni sporazumi između Srbije i Turske u domenu poljoprivrede i trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi još povoljniju klimu za buduća turska ulaganja u Srbiji.

Za unapređenje odnosa na bilateralnom nivou od velikog je značaja potpisani Protokol o saradnji dva parlamenta, istakla je turska strana, koji će olakšati saradnju na polju kulture, ekonomije i bezbednosti.

Kahraman je izjavio da su u poslednjih nekoliko godina u srpskoj ekonomiji učinjeni značajni koraci zahvaljujući reformama Vlade Srbije, što je podsticaj za sve turske kompanije koje žele da posluju u Srbiji.

Na sastanku je zaključeno da će obe zemlje raditi na očuvanju zajedničkog kulturnog nasleđa, kroz restauracije spomenika kulture u Beogradu, Golupcu i Novom Pazaru, a za koje je nedavno, tokom Erdoganove posete Srbiji, potpisan protokol.

Rečeno je da je zadatak obe države da to nasleđe sačuva i prenese budućim generacijama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić danas sa predsednikom turske skupštine i zvaničnicom nemačkog MSP

Izvor: Blic, 23.Okt.2017

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom...Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Brnabić sa zvaničnicom nemačkog MSP..Predsednica Vlade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.