Vučić: Kreće izgradnja gasovoda kroz Srbiju

Izvor: Mondo, 26.Jan.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kreće izgradnja gasovoda kroz Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da če izgradnja nastavka gasovoda Turski tok kroz Srbiju, od Rusije preko Turske i Bugarske, početi u narednih nekoliko nedelja, a možda čak i u narednih nekoliko dana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić ilustracija

Vučić je u intervjuu za "RIA Novosti" u Davosu, rekao da su Rusija i Srbija nadomak usaglašavanja konačne cene izgradnje nastavka tog gasovoda, u koji će Rusija uložiti 1,4 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dolara.

Sputnjik prenosi da je on takođe rekao da je cena ruskog gasa za Srbiju veoma dobra.

"Imamo dobru cenu za taj gas. Kvalitet gasa je isto dobar. Saradnja s 'Gaspromom' je takođe dobra", ocenio je srpski predsednik.

Vučić: Gasni sporazum od presudnog značaja

Šef ruskog "Gasproma" Aleksej Miler potvrdio je ranije da će produžetak gasovoda kroz Srbiju biti izgrađen do kraja 2019. godine.

Gasovod će ići od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom, dužinom od 403 kilometara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.