Vrhovni sud potvrdio da su glasovi iz Srbije neregularni, koalicija Pacolija i Ljimaja u parlamentu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud potvrdio da su glasovi iz Srbije neregularni, koalicija Pacolija i Ljimaja u parlamentu

Vrhovni sud Kosova odbacio je danas žalbe pokreta Samoopredeljenje i Progresivne demokratske stranke (PDS) Nenada Rašića i naložio da glasovi na izborima 6. oktobra, koji su putem pošte pristigli iz centralne Srbije, budu odbačeni kao neregularni, preneo je portal Kossev.

Isključivanjem 3.000 glasova iz centralne Srbije iz konačnog rezultata izbora, u novi saziv Skupštine Kosova ući će koalicija Socijaldemokratske inicijative, Alijanse za novo Kosovo i Partije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravde, kojoj će pripasti šest poslaničkih mandata.

Portal je preneo da će ulaskom te koalicije u novi saziv parlamenta, Samoopredeljenje ostati bez tri mandata, dok će bez jednog mandata ostati Demokratski savez Kosova, Demokratska partija Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, što znači da Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova nemaju većinu za formiranje vlade, odnosno da im nedostaju četiri mandata.

Kosovski Vrhovni sud ranije danas odbacio je kao neosnovane i žalbe Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova u vezi sa prebrojavanjem glasova, dok je žalbu Turske demokratske partije Kosova odbacio kao zakasnelu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.