Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 10:42

Vošin reprezentativni trio napustio pripreme u Turskoj: Niko nije očekivao poziv

"Mnogo mi znači za dalji deo karijere i mogao bi dosta toga da donese", priznaje Nemanja Čović

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Vojvodina će u drugu nedelju priprema ući bez Nemanje Čovića, Miljana Vukadinovića i Aranđela Stojkovića. Odlične partije trojice fudbalera u poslednje vreme, posebno u prethodnih godinu i po dana, nisu prošle nezapaženo i selektor reprezentacije Srbije Ilija Stolica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odlučio je da ih nagradi pozivom u A selekciju. Stoga je trio novosadskog kluba posle druge prijateljske utakmice, u noći između utorka i srede napustio hotel Susesi u Beleku, kako bi se pridružio nacionalnom timu u Staroj Pazovi, a potom dan kasnije krenuo na američku turneju.

Za Vukadinovića je ovo prvi poziv, tek u 28. godini. Zahvalnost što je stigao ipak ukazuje saigračima.

"Pre svega želim da se zahvalim na tom pozivu. S druge strane, jako sam počastvovan što sam ga dobio sa svojih 28 godina, nemam iskustva sa reprezentacijom. Prvi put letim za Ameriku i videćemo kako će tamo da se odvija situacija. Želeo bih da se zahvalim i svojim saigračima što su mi omogućili da poziv stigne“, ističe krilni fudbaler Vojvodine.

Stojkovićevo se ime i ranije u nekoliko navrata nalazilo na spisku reprezentacije, ali priliku za debi nije dobio. Ovog puta gotovo izvesno će nastupiti u dresu državnog tima, posebno iz razloga što je postao univerzalac u novosadskom timu, odnosno, od nedavno igra na dve pozicije.

"Niko nije očekivao poziv za reprezentaciju, s obzirom da imamo mnogo vrhunski fudbalera širom zemlje i veoma je jaka konkurencija za spisak. Zabeležili smo dobre rezultate i prošle i ove sezone, konstantnim igrama smo se nametnuli i dobili smo poziv za reprezentaciju. Igrao sam beka sigurno četiri ili pet godina, dokazao sam se na toj poziciji. U jednom delu prošle sezone Mirko Topić se povredio i šef je odlučio da meni ukaže priliku da probam da odigram što bolje. Odigrao sam prve dve-tri utakmice korektno, trener Lalatović je bio zadovoljan i za sada me ostavio“, kaže 25-godišnji fudbaler, koji dodaje da bi debi u državnom timu u velikoj meri mogao da mu doprinese u nastavku karijere.

"Poziv sam po sebi puno znači na svakom nivou. Reprezentacija je velika odskočna daska, da li kao bek ili vezni, nebitno je, šta god budem igrao.“

Mogao bi izostanak trocije standardnih prvotimaca da poremeti zamisli trenera Nenada Lalatovića, međutim, u klubu ponosno ističu da je reprezentacija iznad svega.

"Sigurno će biti nedostatak što nismo tu i što trener ne može da računa na nas. Imamo još četiri kontrolne utakmice, tako da će biti nedostataka, ali trener razume kakav je poziv reprezentacije. Dobili smo i njegovu podršku, nećemo previše toga izgubiti“, uverava Vukadinović.

Čović je, baš kao i pre nekoliko dana u intervjuu za Mozzart Sport, rekao da ga je poziv iznenadio, ali da bi mogao da ima veliki značaj za dalji tok karijere.

"Nisam se nadao pozivu, velika mi je čast što ću zaigrati za reprezentaciju i nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svetlu. Mnogo mi znači za dalji deo karijere i mogao bi dosta toga da donese. Kada se igra za nacionalni tim daje se maksimum, tako da će se umor i naporni treninzi brzo zaboraviti."

A kada se 1. februara pridruže saigračima na Karađorđu i vrate klupskim obavezama cilj ostaje nepromenjen.

"Vidim nas u samom vrhu tabele, gde i jesmo, a vidim i finale Kupa ponovo", uverava Čović.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.