Vojno prisustvo SAD i Turske je kršenje suvereniteta Sirije. Imamo pravo da odgovorimo

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vojno prisustvo SAD i Turske je kršenje suvereniteta Sirije. Imamo pravo da odgovorimo"

Ulazak turske vojske u Idlib i vojno prisustvo SAD u Tanfu predstavljaju kršenje suvereniteta Sirije i rezolucija UN, izjavio je sirijski ministar za informisanje Ramiz Tardžaman.

On je u intervjuu agenciji RIA rekao da Sirija ima pravo da odgovori na vojno prisustvo Turske i SAD i da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smatra oslobođenim nijedan grad u Siriji, dok u njega ne uđe sirijska vojska.

- Nijedan grad ne smatramo oslobođenim dok sirijska vojska ne uđe u njega i dok se u tom gradu ne podigne zastava Sirije - izjavio je Tardžaman i naglasio da takav stav važi za bilo koju tačku na mapi te zemlje.

Sirijski ministar je dodao da Damask oslobođenje Rake od militanata "Islamske države" smatra pozitivnim događajem, ali je napomenuo da sirijske trupe moraju ući u grad, kako bi se on smatrao potpuno oslobođenim, bez obzira na to da li je reč o "Islamskoj državi" ili bilo kojoj drugoj organizaciji ili frakciji, prenosi "Sputnjik".

Snage sirijske opozicije su zauzele Raku u petak, 20. oktobra, uz podršku vojske SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.