Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojne vežbe Iraka i Turske na dan referenduma u Kurdistanu

Iračka vojska zapocela je, zajedno sa turskom armijom, "velike manevre" na zajedničkoj granici dveju zemalja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Iraka.

Kako se navodi, te dve države koordinišu mere protiv kurdskog regiona na severu Iraka, a kao odgovor za neobavezujući referendum o nezavisnosti koji je danas tamo organizovan, prenosi Rojters.

Nakon poziva iz regiona, Evrope i SAD da se referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne održi, rastu strahovanja da bi mogao izbiti sukob u kojem bi se protiv Kurda okrenuli iračka vojska, ali i Turska, Iran i provladine snage u Siriji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija počela vežbe strateških snaga u Sibiru

Izvor: B92, 26.Sep.2017

Ruska vojska počela je vojne vežbe u Sibiru s interkontinetalnim balističkim projektilima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.