Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020, 07:41

VIDEO: Izgrađena najduža biciklistička staza na svetu

Turska je dobila najdužu na svetu, uz to i jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služiće za brojne sportske događaje.

Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezujući dva okruga najjužnije turske provincije i poslužiće i za jačanje turizma u regionu, prenose turski mediji.

"Na putu Samandag-Arsuz izgradili smo najdužu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biciklističku stazu na svetu", rekao je guverner provincije Hatai Rahmi Dogan.

Dogan je rekao da se sada radi na punktovima za iznajmljivanje bicikala kako bi ljudi uživali u vožnji između planina i mora.

Biciklistička staza je deo projekta kojim Turska želi da promoviše zdraviji način života i smanji emisije štetnih gasova iz motornih vozila. Plan je da do 2023. godine ima više od 4.000 kilometara biciklističkih staza koje će kao i ova biti integrisane u evropski Eurovelo, mrežu od 15 biciklističkih ruta na dugim relacijama koje povezuju kontinent.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Turska dobila biciklističku stazu dugu 26 kilometara

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020

Turska je dobila jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služiće za brojne sportske događaje...Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezuje dva okruga najjužnije turske provincije i poslužiće i za jačanje turizma...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.