Užurbano se završava gasovod Turski tok: 50.000 tona cevi na 403 kilometra

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užurbano se završava gasovod Turski tok: 50.000 tona cevi na 403 kilometra

Jagodina -- Stručnjaci i radnici srpsko-ruskog preduzeća Gastrans, s kooperantima, nastavljaju da užurbano rade na izgradnji gasovoda Turski tok kroz Srbiju.

Gradi se druga deonica od Ćuprije do Dunava.

Sve je podređeno realizaciji ove strateške investicije i ispunjavanju roka da do kraja godine završe izgradnju tog nacionalnog magistralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gasovoda od Bugarske do Mađarske, izjavili su Tanjugu graditelji na trasi.

Desnom obalom Velike Morave, kroz Pomoravlje, polažu se kilometri gasovodni cevi velikog promera, koje se dovoze sa stovarišta u Ćupriji.

Na područje Jagodine gasovod je stigao 31. jula, a reč je o drugoj deonici, od Ćuprije do Dunava, a prva je završena od bugarske granice do Ćuprije.

Gasovod dug 403 kilometra ima četiri deonice, treća je od Dunava do Gospođinaca, a četvrta od Gospođinaca do granice sa Mađarskom kod Horgoša.

Biće položeno preko 50.000 tona cevi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.