Ukrajinci vraćaju teritorije. Do proleća...

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 21:42

"Ukrajinci vraćaju teritorije. Do proleća..."

Turska očekuje "jasnu sliku" rata do proleća sledeće godine, rekao je njen ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu.

"Sada Ukrajina napreduje na terenu, ponovo preuzima neke od svojih okupiranih teritorija. Ali Rusija zauzvrat namerno cilja na civilnu infrastrukturu. Tako da život posebno Ukrajincima, a i svima nama, postaje težak“, rekao je Čavušoglu.

"Mislim da ćemo imati jasnu sliku o prekidu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatre ili primirju ili pregovaračkom stolu pre proleća. Ali nećemo odustati. Kao Turska, nastavićemo sa našim naporima", dodao je on. "Rat Rusije protiv Ukrajine postao je komplikovaniji jer su borbe na terenu postale sve intenzivnije“, rekao je Čavušoglu, dodajući da bi neke zapadne zemlje trebalo da učine više da se dve strane dovedu za pregovarački sto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.