Izvor: RTS, 11.Avg.2022, 10:31

Uhapšen četvrti član "Bitlsa" Islamske države

Ejn Lesli Dejvis uhapšen je na aerodromu Luton nakon što je deportovan u Veliku Britaniju iz Turske. Optužen da je četvrti član ćelije Islamske države poznate kao "Bitlsi", a na teret mu se stavljaju krivična dela terorizma iz 2014. godine i posedovanje vatrenog oružja u svrhe povezane sa terorizmom, saopštilo je tužilaštvo.
Ejn Lesli Dejvis bi danas trebalo da se pojavi u Vestminsterskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudu.
Portparol Metropolitan policijske službe rekao je da je 38-godišnji muškarac optužen za razne terorističke zločine nakon istrage koju je sprovela komanda za borbu protiv terorizma.
"Određen mu je pritvor i trebalo bi da se pojavi na sudu za prekršaje u Vestminsteru. U sredu, 10. avgusta, službenici komande Meta za borbu protiv terorizma uhapsili su 38-godišnjeg muškarca na aerodromu Luton, nakon što je stigao u Veliku Britaniju letom iz Turske. Odveden je u policijsku stanicu u južnom Londonu i kasnije optužen za navedena krivična dela", rekao je portparol policije.
Portparol specijalnog odeljenja za kriminal i borbu protiv terorizma CPS je rekao je da je to odeljenje ovlastilo policiju da optuži Dejvisa za terorističke prekršaje 2014. godine, a nakon što su ga turske vlasti deportovale u Englesku.
"Krunsko tužilaštvo podseća sve zainteresovane da je krivični postupak protiv Dejvisa aktivan i da on ima pravo na pravično suđenje", navodi portparol CPS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navodni četvrti član ćelije 'Beatles' 'Islamske države' optužen za terorizam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2022

Britanac optužen da je dio ćelije "Islamske države" poznate kao "Beatlesi"  pojavio se na sudu u Londonu u četvrtak, 11. avgusta. Optužen je za terorizam nakon što se vratio u Veliku Britaniju. Policija je u četvrtak saopštila da je 38-godišnji Aine Davis "optužen za razna teroristička kaznena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.