(UZNEMIRUJUĆE) Pao sa 9.000 metara: U turskom avionu bilo 226 putnika i osam članova posade! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆE) Pao sa 9.000 metara: U turskom avionu bilo 226 putnika i osam članova posade! (FOTO/VIDEO)

Sve se desilo za pet minuta!

Uspaničeni turisti su vrištali i plakali kad je putnički avion na liniji od Turske do Rusije iznenada pao za više od 9.000 metara, nakon što je iznenada došlo do pada pritiska u kabini.

- Erbas 321 aviokompanije "Onur er" sa 226 putnika i osam članova posade je za svega pet minuta pao sa visine od 9.997 metara na svega 500 – rekli su svedoci.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i:

Na snimku koji je naičnio jedan putnik nakon prinudnog sletanja u Volgograd na jugu Rusije vide se maske za kiseonik kako vise sa plafona.

- Nekim putnicima je nakon užasnog incidenta trebala medicinska i psihološka pomoć - rekao je izvor sa aerodroma.

Turski avion kretao se na liniji od Antalije do Čeljabinska u region Urala kad je došlo do problema. Prema još nepotvrđenim izveštajima došlo je do kvara na motoru letelice.

- Bilo je zastrašujuće. Ljudi su paničili. Spavali smo kad su maske za kiseonik iznenada pale odozgo, deca su počela da vrište – rekla je jedna putnica.

Drugi putnik je rekao da je došlo do pada vazdušnog pritiska u kabini.

- Pasti sa 10.000 metara na 500 za svega pet minuta je veoma strašno – dodao je on.

Na jednom snimku čuje se kako muškarac čestita svom drugu rođendan, a odmah potom okreće kameru i kaže: "Ovo je horor!". Aerodrom u Volgogradu potvrdio je da je došlo do prinudnog sletanja. Putnici su prebačeni na terminal, a oni sa decom su odvedeni u hotel.

Turkish passenger plane makes emergency landing in Russia’s Volgogradhttps://t.co/85q0H7GctW pic.twitter.com/t4988fb8Z3

— Hürriyet Daily News (@HDNER) May 21, 2018

- Medicinsko osoblje je bilo tu čitavu noć – neki su imali glavobolje, drugi problem sa krvnim pritiskom, nekima je bila potrebna psihološka pomoć – rekao je izvor.

Novi avion je poslat u Volgograd da pokupi putnike. U toku je istraga o incidentu. "Onur er" je niskobudžena aviokompanija sa sedištem u Istanbulu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.