U Turskoj uhapšen jedan od vođa škaljarskog klana

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj uhapšen jedan od vođa "škaljarskog klana"

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je u Turskoj i večeras je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji.

Kako prenose mediji, Vukotić ima dvojno državljanstvo i Turska nije htela da ga isporuči Grčkoj koja ga potražuje.

Prethodno su pojedini mediji javili da su braća Jovica i Igor >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vukotić uhapšeni jutros u Turskoj.

Kako navode u MUP Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina, pišu podgoričke Vijesti.

"Škaljarci" se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovode u vezu i sa drugim teškim krivičnim djelima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i sl, navode iz MUP Srbije za Vijesti.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za Igorom Vukotićem, koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela.

Specijalno tužilaštvo nekoliko meseci istraživalo je delovanje grupa koje su, kako osnovano sumnjaju, formirali Igor Vukotić, Erogen Brajović i Ranko Radulović, čiji je cilj, prema navodima iz naredbe za sprovođenje istrage, bio likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba.

Na meti petnaestočlane grupe, prema saznanjima do kojih je došao specijalni policijski tim, bio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Uhapšen jedan od vođa "škaljarskog" klana

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2018, 07:01

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je u Turskoj i sinoć je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji...Vukotić ima dvojno državljanstvo i Turska nije htela da ga isporuči Grčkoj koja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.