U Istanbulu i Izmiru uhapšeno 18 pripadnika ID

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Istanbulu i Izmiru uhapšeno 18 pripadnika ID

Istanbul -- U Istanbulu i Izmiru je danas uhapšeno 18 osoba osumnjičenih da su članovi takozvane Islamske države, saopštili su turski zvaničnici.

U operaciji, koju su sprovele turska obaveštajna agencija i anti-teroristička jedinica policije, uhapšeno je 10 ekstremista u Izmiru, dok je osam uhapšeno u Istanbulu, prenosi Rojters.

Kako se navodi, pretpostavlja se da su osumnjičeni pružali finansijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć organizaciji, da su pputovali u i iz zona konflikata, kao i da su obučavani da izvedu samoubilački bombaški napada.

ID je izvela brojne bombaške napade širom Turske prethodnih godina, a jedan od najvećih je bio napad u Istanbulu u novogodišnoj noći, 1. januara 2017. godine, kada je ubijeno 39 osoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.