Turski vojnik ubijen u napadu kurdskih snaga u Siriji

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski vojnik ubijen u napadu kurdskih snaga u Siriji

Jedan turski vojnik je ubijen, a jedan ranjen u današnjem napadu kurdskih snaga u Siriji, takozvane Narodne zaštitne jedinice, na grad Tel Abijad, na severoistoku zemlje, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.
U saopštenju ministarstva odbrane Turske navodi se da su u napadu snaga Narodnih zaštitnih jedinica, koje su imale protivtenkovsko i lako naoružanje, pogođeni turski vojnici, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavljali izviđačke i posmatračke misije u gradu.

U saopštenju se navodi da je odgovoreno na napad i ističe da Turska ostaje posvećena dogovoru o primirju, uprkos nasilju, prenosi Rojters.
Turska i SAD dogovorili su se u četvrtak da se zaustavi turska vojna ofanziva u Siriji na pet dana, dok se kurdske snage ne povuku iz "bezbedne zone".
Kurdi će se povući kada Turska dozvoli evakuaciju 
Predstavnik kurdskih snaga izjavio je da će se snage Kurda povući iz pogranične oblasti u skladu sa sporazumom nakon što Turska bude dozvolila evakuaciju preostalih boraca i civila iz opkoljenog grada.
Redur Halil, predstavnik Sirijskih demokratskih snaga, istakao je da je evakuacija iz grada Ras el-Ajn planirana za danas, ukoliko ne dođe do nekog odlaganja.
Kurdske snage će se, kako je naveo, povući i odmaći od granice 30 kilometara. To je prvi put da su kurdske snage javno priznale da će da se povuku sa granice, prenosi AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 14.10.

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2019

  . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 16.10. Srijska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga radi odbrane od agresije Turske - Damask - Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.