Turski novinari pokušali da iznerviraju Miloševića, na kraju mu aplaudirali!

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski novinari pokušali da iznerviraju Miloševića, na kraju mu aplaudirali!

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je u večarnjem meču protiv Malatije presudila volja i karakter njegove ekipe i istakao da su crno-beli zasluženo prošli u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana prošli su u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa iako su večeras u gostima izgubili od Malatije s 1:0. U prvom meču crno-beli su slavili s 3:1.

"Nismo najbolje odigrali prvo poluvremene, pogotovo nismo dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << počeli utakmicu. Rani gol i kako je sve to izgledalo na početku... Sve je ukazivalo na to da se neće dobro završiti. Medjutim, voljni momenat i karakter mojih igrača danas je presudio i samo zbog toga smo prošli", rekao je Milošević novinarima posle utakmice.

"Ni u drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, uspeli smo da sačuvamo gol, uspeli smo na volju i karakter da održimo utakmicu. Nismo imali sreće da postignemo gol, mislim da bi utakmica tada bila gotova, ali kada saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je trener Partizana.

Milošević je pre utakmice rekao da ekipe ne mogu da iznenade jedna drugu, pa je turske novinare zanimalo da li je Malatija iznenadila Partizan.

"Pa i nije, ne mogu da se složim s tim. Mi jesmo nesmotreno primili gol, praktično ni iz čega.  Znali smo da moramo da obratimo pažnju na njihovu brzinu, pretpostavili smo da ni Malatija neće napadati tokom cele utakmice jer fizički nisu spremni. Manje-više utakmica se odigrala u okvirima u kojima smo očekivali", rekao je Milošević.

"Rekao sam pre utakmice i da Malatija ima kvalitet i da će biti teška utakmica, to što je ekipa koja je u stanju da u bilo kom da gol, i to što je Malatija dala gol apsolutno se moglo očekivati", dodao je on.

Turske novinare su upitali Miloševića šta misli o suđenju, ali i o "odugovlačenju svojih igrača". Trener Partizana nije želeo to da komentariše.

Novinare je potom zanimalo i šta misli o atmosferi na stadionu, pošto je pre meča rekao da crno-bele nijedna atmosfera ne može da uplaši.

"Ambijent je bio fenomenalan... Ova negativna pitanja... Obe ekipe su odigrale fenomenalnu utakmicu. Čestitam Malatiji na fenomenalnom ambijentu, odličnom stadionu... Mi smo uspeli da prođemo i sada ispada da moram da se pravdamo zašto smo prošli. Da je to uradila Malatija isto tako bi bilo zasluženo i ja bih prvi čestitao", rekao je Milošević.

Upitan da li je rani rani gol koji je postigla Malatija promenio taktiku Partizana, Milošević je odgovorio da nije.

"Od početka smo planirali da igramo tako kako smo igrali, uigrali smo srednju zonu i završili smo tako utakmicu, dogovor je bio šta god da se desi na terenu da ne menjamo ništa", rekao je on.

Trener Partizana je istakao da mu je žao što su se crno-beli i Malatija sastali u ovom krugu kvalifikacija.

"Obe ekipe imaju kvalitet za grupnu fazu Ligu Evropa. To što su oni nas delom nadigrali, kao što smo mi njih u Beogradu, ne treba da čudi", rekao je Milošević.

Turski novinari su upitali Miloševića i prokomentariše kaznu Partizana zbog rasizma, odnosno kakva je njegova poruka navijačima nakon kazne Uefa.

"Nije bilo rasizma na našoj utakmici. Imamo tri rase u ekipi, besmisleno je da imamo rasističke povike sa tribina. Ali ne bih sada objašnjavao na šta se odnosilo...







Odnosilo se na navijačko opredeljenje između navijača Partizana i Zvezde. Vrlo teško da će to ljudi u Turskoj ili Evropi razumeti, ali nikakvog rasizma nije bilo. Mi nemamo takav problem u generalno u državi", rekao je Milošević.

Naredni protivnik Partizana biće Aris ili Molde.

"Potpuno mi je sve jedno. Bitno da oporavimo ekipu od svega ovoga. Neće biti lako ni sa jednom, ali mislim da nijedna od tih ekipa nije bolja od Malatije. Ako smo izašli na red sa Malatijom, možemo i sa njima", rekao je Milošević i dobio veliki aplauz turskih novinara.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Savo Milošević

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turci provocirali Miloševića, odgovor je bio gospodski, na kraju dobio i aplauz

Izvor: 011vodič.com, 15.Avg.2019

Partizan je preživeo gostovanje u Malatiji i to je najvažnije. Sve ostalo je za zaborav.. Na meču Randers – Kopenhagen, naša kladionica nudi kvotu 3.15 za igru 2-2.. – Volja i karakter su bili presudni, samo zbog toga smo prošli. U prvom poluvremenu nismo mogli da kontrolišemo igru. Kasnije...

Nastavak na 011vodič.com...

Milošević: Voljni momenat i karakter igrača presudili

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2019, 08:11

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, poslije plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao je da su karakter i voljni momenat bili presudni u dvomeču sa Malatijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.