Turski avioni 110 puta povredili vazdušni prostor Grčke

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turski avioni 110 puta povredili vazdušni prostor Grčke"

Turski vojni avioni juče su ukupno 110 puta povredili grčki vazdušni prostor, preneli su grčki mediji, pozivajući se na informacije grčkog Generalštaba.

Prema istim izvorima, u povredama grčkog neba na severoistočnom, centralnom i jugoistočnom delu Egejskog mora učestvovalo je 35 turskih vojnih aviona modela F16 i F-14. Registrovano je i šest virtuelnih vojnih borbi s grčkim avionima, kao i 16 povreda vazdušnog prostora špijunskih aviona.

Prelet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turskih aviona u grčkom vazdušnom prostoru očekuje se da bude jedna od tema sastanka Saveta za spoljnu politiku Grčke, na kome učestvuju predstavnici grčkih stranaka.

Savetu za spoljne poslove predsedava alternativni šef grčke diplomatije Jorgos Katrugalos, a prema najavama, tema zasedanja Saveta biće informisanje o ključnim pitanjima povezanim sa spoljnom politikom u narednom periodu, kiparsko pitanje i pitanje grčko-turskih odnosa.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.