Prokleta Austrija besna: Odmah pozvan ambasador

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 13:09

"Prokleta" Austrija besna: Odmah pozvan ambasador

Beč -- Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je na razgovor turskog ambasadora Ozana Čejhuna nakon što je predsednik Turske "prokleo" Austriju.

Redžep Tajip Erdogan je reagovao na potez Austije, pošto je ta zemlja na zgradu vlade nakačila izraelsku zastavu u znak solidarnosti zbog sukoba u Pojasu Gaze.

"Posle apsurdnih izjava Erdogana, turski ambasador pozvan je na razgovor u ministarstvo kako bi se jasno preneo stav Austrije", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju austrijskog ministarstva, prenosi "Sputnjik".

Ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg je istakao da konflikti na Bliskom istoku ne mogu biti rešeni sa "penom u ustima".

Podsećanja radi, Erdogan je žučno reagovao posle postupka Austrije, što je shvatio kao davanje podrške Izraelu.

"Proklinjem austrijsku državu. Verovatno žele da muslimani plate cenu genocida nad Jevrejima", rekao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DOLIVA ULJE NA VATRU - ERDOGAN PROVOCIRA! "Sa penom na ustima se ne može rešiti konflikt na Bliskom istoku"

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021

Nove tenzije zbog izraelske zastave između Ankare i Beča..Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg pozvao je danas na razgovor ambasadora Turske zbog novih izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je prokleo Austriju zbog podizanja zastave Izraela na zdanju vlade...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.