Turska zatvara granicu sa Iranom zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska zatvara granicu sa Iranom zbog koronavirusa

Kao preventivnu meru zbog epidemije koronavirusa Turska će zatvoriti granicu sa Iranom, saopštio je turski ministar zdravlja Fahretin Kodža.
Iran je prva zemlja na Bliskom Istoku u kojoj su prijavljeni slučajevi obolelih ljudi od koronovirusa, s obzirom na to da je ministar zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te zemlje objavio da su 43 osobe zaražene. 
Turski ministar zdravlja je rekao da će svi autoputevi i železničke linije biti zatvorene danas od 17 časova, kao i da će privremeno biti obustavljeni letovi iz Irana, prenosi Rojters.
Osam osoba preminulo je u Iranu od posledica koronavirusa, što je najveći broj zabeleženih žrtava izvan Kine.
Nedavno je iračka vlada zabranila ulazak turista iz Irana, zbog straha od širenja koronavirusa.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ankara zatvara granicu s Iranom, obustavlja se saobraćaj

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2020

ISTANBUL - Turska će privremeno zatvoriti granicu s Iranom kao mjeru predostrožnosti kako bi se zaustavilo moguće širenje virusa korona nakon što su u toj zemlji registrovana 43 slučaja infekcije, najavio je danas turski ministar zdravlja Fahretin Kodža.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.