Turska vojska može u Karabah, ali samo pod jednim uslovom, Rusi odredili kojim!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 14:14

Turska vojska može u Karabah, ali samo pod jednim uslovom, Rusi odredili kojim!

Radi se na formiranju zajedničkog centra dve države

Ministar odbrane Turske, Hulusi Akar, izjavio je da se trenutno radi na formiranju rusko-turskog centra za nadzor situacije u Nagorno-Karabahu.

- U toku je formiranje zajedničkog centra, vojska će pristupiti izvršavanju svojih obaveza u najskorije vreme. U centru će služiti turski i ruski oficiri, uključujući i generale. Oni će sarađivati u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilju održavanja trajnog prekida vatre - rekao je Akar, prenela je agencija Anadolija.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su Ankara i Moskva nakon tehničkih pregovora sklopile sporazum o formiranju zajedničkog centra za monitoring režima prekida vatre u Nagorno-Karabahu.

One će zajednički, iz centra na teritoriji Azerbejdžana, sprovoditi monitoring primirja.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije, Igor Konašenkov, je istakao da će se centar nalaziti na teritoriji Azerbejdžana, a u organizacionoj strukturi zajedničkog centra će biti jednak broj ruskih i turskih vojnika.

Vesti iz Nagorno-Karabaha pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.