Turska uhapsila Bagdadijevu ženu, sestru i zeta! UHVATILI SMO IH, ALI NISMO PRAVILI POMPU

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska uhapsila Bagdadijevu ženu, sestru i zeta! "UHVATILI SMO IH, ALI NISMO PRAVILI POMPU"

Turske snage bezbednosti uhapsile su ženu lidera DAEŠ-a Abu Bakra el Bagdadija, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- El Bagdadi je izvršio samoubistvo u tunelu. Uhvatili smo njegovu ženu u Siriji, ali nismo od toga pravili pompu. Prvi put ovo objavljujem. Uhvatili smo i njegovu sestru i njenog supruga - rekao je Erdogan.

Ranije je šef uprave za vezu administracije predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turske Fahretin Altun potvrdio pritvaranje sestre El Bagdadija tokom turske protivterorističke operacije u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp je 27. oktobra objavio o likvidaciji El Bagdadija. Prema njegovim rečima, tokom operacije američke vojske terorista je razneo samoubilački pojas, ali su uspeli da ga "brzo i tačno identifikuju".

Kasnije je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio da Rusija nema pouzdane informacije da je američka vojska sprovela operaciju još jednog uništavanja El Bagdadija.

Islamistički portal "Amak" saopštio je da je DAEŠ potvrdio likvidaciju svog vođe.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turska potcenjuje opasnost od džihadista

Izvor: Deutsche Welle, 07.Nov.2019

Nakon što su američki specijalci ubili Al Bagdadija, turske snage uhapsile su i sestru lidera IS. Sve se to dešavalo na samo nekoliko kilometara od turske granice. Da li vlada u Ankari ignoriše opasnost od IS?

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.