Turska traži od Albanije da zatvori sve Gulenove organizacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska traži od Albanije da zatvori sve Gulenove organizacije

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas u Tirani da očekuje da Albanija zatvori sve organizacije u vlasništvu turskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, a kojeg Ankara optužuje za pokušaj državnog udara pre dve godine.

Čavušoglu je rekao da je Turska zvanično tražila od Albanije da "zatvori sve institucije koje imaju antiturske aktivnosti u Albaniji" pošto ih smatra "ozbiljnom pretnjom za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tursku ali i Albaniju".

Albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati rekao je da Albanija "kao članica NATO, zemlja kandidat za Evropsku uniju" prati standardne diplomatske procedure.

Gulen, koji negira optužbe za pokušaj državnog udara, ima mrežu škola i kompanija u Albaniji.

Ranije ove godine, Kosovo je u tajnosti deportovalo pet nastavnika i doktora u Tursku. Te deportacije su kritikovali američki ambasador i učenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Čavušoglu traži zatvaranje svih škola organizacije Feto na Kosovu

Izvor: Beta, 19.Okt.2018

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu zatražio je večeras od Vlade Kosova da zatvori sve škole organizacije "Feto" Fetulaha Gulena, koju turske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj državnog udara pre dve godine.Čavušoglu je na konferenciji za novinare zatražio da Kosovo preda turskim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.