Turska traži izručenje 18 osumnjičenih za ubistvo Kašogija

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska traži izručenje 18 osumnjičenih za ubistvo Kašogija

Tužilaštvo u Istanbulu planira da zatraži ekstradiciju 18 osumnjičenih za umešanost u ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija kako bi im se sudilo.

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu podnela je zahtev turskom ministarstvu pravde, javila je agencija Anadolija i dodaje da će ministarstvo spoljnih poslova Turske formalno zatražiti izručenje.

Saudijska Arabija uhapsila je 18 ljudi u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kašogijevim ubistvom u konzulatu te zemlje 2. oktobra u Istanbulu.

Turska tvrdi da je radi ubistva novinara u Istanbul upućena 15-člana "udarna brigada", prenosi AP.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su ostala trojica privedenih zaposleni u konzulatu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Turska traži izručenje 18 osumnjičenih za ubistvo Kašogija

Izvor: B92, 26.Okt.2018

Istanbul -- Tužilaštvo u Istanbulu planira da zatraži ekstradiciju 18 osumnjičenih za umešanost u ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija kako bi im se sudilo...Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu podnela je zahtev turskom ministarstvu pravde, javila je agencija Anadolija i dodaje da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.