Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska saopštila da je još osam civila poginulo u blizini njene granice sa Sirijom

Turske vlasti su saopštile da je osam civila ubijeno u turskom pograničnom mestu Nusajbin u jednom od brojnih minobacačkih napada iz oblasti na severu Sirije pod kontrolom Kurda, čime je broj civilnih žrtava u Turskoj od početka njene prekogranične ofanzive povećan na 17.

U napadu na Nusajbin ranjeno je 35 osoba, saopštio je kabinet guvernera provincije Mardin.

Nusajbin je blizu sirijskog mesta Ras al-Ajn, koji pripada oblasti na severoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sirije pod kontrolom kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG).

Turska je u sredu pokrenula ofanzivu protiv te grupe u Siriji, za koju tvrdi da je povezana s kurdskim pobunjenicima u Turskoj, navodeći da neće dozvoliti da bilo koja teritorija u blizini njene granice bude pod kontrolom kurdskih snaga.

Od početka ofanzive u sredu, sa teritorije pod kontrolom YPG ispaljene su desetine granata u Tursku.

U tim napadima pogiunulo je 17, a ranjeno je više od 100 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.