Turska razmatra kupovinu suhoja umesto američkih F-35

Izvor: RTS, 27.Maj.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska razmatra kupovinu "suhoja" umesto američkih F-35

U slučaju da SAD odbiju da isporuče Turskoj borbene avione F-35, Ankara razmatra da u tom slučaju kupi ruske lovce Su-57.
List Jeni safak preneo je da Ankara ne planira da se odrekne prava na američke avione, čija bi isporuka trebalo da počne u junu, prenosi Tas.

Kako se navodi, Turska je pokrenula raspravu o mogućoj zameni američkih aviona ruskim, koji su i dvostruko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jeftiniji.
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da bi Turska mogla da preduzme određene mere protiv SAD, ukoliko Vašington prekrši ugovor o kupovini aviona F-35.
Mediji su ranije preneli da kupovinu aviona blokiraju jevrejska i grčka zajednica u SAD, ali za to nije bilo potvrda ni u Vašingtonu, ni u Ankari.
Turska je, inače, planirala da kupi 100 novih letelica od čega je prvih 24 trebalo da bude isporučeno početkom leta.
Izrael je takođe najavio kupovinu 75 aviona F-35, a neke od lovaca koje je već dobio, učestvovali su u borbenim dejstvima, navelo je izraelsko Ministarstvo odbrane, ne navodeći o kojim akcijama je reč.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turska razmatra kupovinu ruskih, umesto američkih aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2018

Tuska razmišlja da kupi ruske borbene avione Su-57 u slučaju da SAD odbiju da joj prodaju ratne avione F-35, preneli su danas turski mediji...List JeniSafak preneo je da Ankara ne planira da se odrekne prava na američke avione, čija bi isporuka trebalo da počne u junu, prenosi Tass...Kako se navodi,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.