Turska oslobađa zatvorenike zbog straha od virusa?

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska oslobađa zatvorenike zbog straha od virusa?

Ankara -- Vladajuća stranka turskog predsednika Redžepa Erdogana predložila je zakon koji bi omogućavao privremeno oslobađanje oko 45.000 zatvorenika.

Ta mera bila bi odgovor na rizik da se koronavirus raširi u zatvorima.

Takođe, predlog koji će biti upućen u parlament predviđa i da još oko 45.000 zatvorenika bude oslobođeno za stalno, prenosi Rojters.

Oni koji su privremeno oslobođeni zbog koronavirusa biće premešteni u kućni pritvor, a zatvorenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su odslužili polovinu kazne biće oslobađani prema planu. Ova mera neće se odnositi na one koji su osuđeni za terorizam, krivična dela u vezi s drogom, krivična dela seksualne prirode i ubistva i nasilje nad ženama.

U prepunim zatvorima u Turskoj ima oko 300.000 zatvorenika.

Erdoganova stranka izašla je sa ovim predlogom nakon što je broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Turskoj povećan na 10.827, manje od tri sedmice nakon što je registrovan prvi slučaj u zemlji.

Broj smrtnih slučajeva zbog koronavirusa je 168.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska: Zatvorenici na privremenoj slobodi

Izvor: Danas, 31.Mar.2020

Vladajuća stranka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predložila je danas zakon kojim bi se na privremenu slobodu pustilo oko 45.000 zatvorenika, kao odgovor na mogućnost da se korona virus proširi po zatvorima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.