Turska objavila početak kopnene faze ofanzive na severoistok Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska objavila početak kopnene faze ofanzive na severoistok Sirije

Turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli su danas na severoistok Sirije u okviru ofanzive koju je pokrenula Ankara protiv kurdskih milicija, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.

Portparol sirijske pobunjeničke grupe koja učestvuje u ofanzivi rekao je za Frans pres da je kopnena ofanziva počela večeras i da se vojnici kreću u pravcu grada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tal Abjada, koji je pod kontrolom boraca kurdskih Jedinica za zaštitu naroda.

Turska je danas počela vojnu operaciju protiv kurdskih snaga, napadima iz vazduha i artiljerijskom paljbom na oblasti na severoistoku Sirije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.