Turska nezadovoljna presudom za ubistvo Kašogija

Izvor: B92, 07.Sep.2020, 23:25

Turska nezadovoljna presudom za ubistvo Kašogija

Presuda saudijskog suda za ubistvo novinara Džamala Kašogija nije ispunila očekivanja Turske, saopštio je portparol kabineta turskog predsednika Fahretin Altun.

Pozvao je vlasti Saudijske Arabije da sarađuju sa Turskom u istrazi koju je ova zemlja pokrenula.

"Mi i dalje ne znamo šta se desilo sa Kašogijevim telom, ko je želeo njegovu smrt ili da li je bilo nekih lokalnih saučesnika, što baca sumnju na ceo sudski postupak u Saudijskoj Arabiji", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Altun na Tviteru, a preneo Rojters.

Džamal Kašogi, kolumnista "Vašington posta" i kritičar Saudijske Arabije, ubijen je pre dve godine u konzulatu te zemlje u Istanbulu.

Saudijski sud osudio je danas osam ljudi na sedam do 20 godina zatvora.

Grupe za zaštitu ljudskih prava i nezavisni istražitelj UN đkritikovali su sudenje, primetivši da nijedan visoki zvaničnik niti bilo ko za koga se sumnja da je naredio ubistvo nije proglašen krivim. Nezavisnost suda je takođe dovedena u pitanje.

Turska je pokrenula sopstvenu istragu protiv osumnjičenih u julu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TURSKA NIJE ZADOVOLJNA PRESUDOM ZA UBISTVO KAŠOGIJA: Evo kakve su kazne dobile ubice saudijskog novinara

Izvor: Kurir, 08.Sep.2020, 07:56

Presuda saudijskog suda za ubistvo novinara Džamala Kašogija nije ispunila očekivanja Turske, saopštio je portparol kabineta turskog predsednika Fahretin Altun i pozvao vlasti Saudijske Arabije da sarađuju sa Turskom u istrazi koju je ova zemlja pokrenula.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.