Turska lira potonula rekordno nisko zbog Erdoganovih najava

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska lira potonula rekordno nisko zbog Erdoganovih najava

ANKARA - Najveći gubitnik valutnih tržišta bila je jutros turska lira koja je potonula više od dva posto, na rekordno niskih 4,8450 nakon što su rejting agencije upozorile na planove turskog predsjednika Erdogana koji želi kontrolu nad monetarnom politikom. 

Od početka mjeseca lira je potonula gotovo 15 posto.

Erdogan je u nedavnom intervjuu Bloombergu rekao da je centralna banka nezavisna, ali da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << moći ignorirati signale od osobe sa najvišim izvršnim ovlastima nakon što bude izvršen prelazak na predsjednički sustav.

- Ja ću preuzeti odgovornost kao neosporni šef izvršnih organa u vezi s koracima i odlukama koje treba donijeti, rekao je Erdogan tijekom posjete Berlinu.

Prijevremeni predsjednički izbori zakazani su za 24. lipnja, a ankete pokazuju da je Erdogan veliki favorit za pobjedu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.