Turska i VW blizu dogovora o izgradnji pogona

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Sep.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i VW blizu dogovora o izgradnji pogona

ANKARA - Turska je sve sigurnija da će njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) izgraditi proizvodni pogon u toj zemlji, nakon "izuzetno pozitivnog" ovotjednog sastanka između jednog visokog dužnosnika kompanije i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, javlja agencija Reuters pozivajući se na tri neimenovana turska izvora.

Britanska agencija je prošloga tjedna javila da su dvije strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << razgovarale o turskom poreznom režimu za automobile kako bi zaključile investiciju u vrednosti od milijardu eura.

Kompanija Volkswagen , koja je, kako navodi Reuters, uzimala i Bugarsku u razmatranje za svoju investiciju, još uvijek nije objavila konačnu odluku, ali neimenovani izvori tvrde da VW pozitivno gleda na investiranje u Tursku.

Erdogan i visoki dužnosnik VW-a razrešili su većinu problema tokom sastanka ovoga tjedna, rekao je jedan neimenovani turski izvor upoznat sa situacijom.

Izvor iz Volkswagena navodi da se Erdogan ovoga tjedna sastao sa izvršnim direktorom VW-a Herbertom Diessom.

"Ranije je bilo nekih manjih sitnica koje su kočile dogovor, poput poreskih olakšica na automobile koji će se prodavati. Na sastanku je postignut skoro potpun dogovor", rekao je turski izvor.

"Ako ne bude problema u posljednjem trenutku, investicija će biti realizirana u Turskoj", dodaje isti izvor.

Visoki turski porezi na veće automobile ograničavaju većinu kupaca i lokalnih proizvođača na vozila sa slabijom kubikažom.

Isti neimenovani izvor je rekao da Turska pokušava pronaći formulu koja bi se bavila problemima Volkswagena, a da postojeće proizvođače automobila ne dovede u nepovoljan položaj.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.