Turska firma otvara novi pogon u Srbiji

Izvor: B92, 12.Jan.2021, 19:50

Turska firma otvara novi pogon u Srbiji

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izjavio je danas da se pregovara sa vlasnikom firme Makaron iz Turske o otvaranju pogona u tom gradu.

"Ova firma posluje godinama u Velikoj Plani i u našem gradu planira da otvori pogon u nekadašnjoj hali fabrike Lola Sarlah, koju će za te potrebe zakupiti", rekao je Colić agenciji Beta.

Reč je o tekstilnoj fabrici koja proizvodi odeću za poznate robne marke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su "La Kosta" i "Mon Kler", dodao je on.

"U Pirotu ovaj investitor planira da zaposli u prvoj fazi gotovo 200 radnika, a kasnije namerava da zaposli još stotinak", rekao je Colić.

Prema njegovim rečima, vlasnik te firme planira da pomenuti pogon otvori u martu.

"Ovo je naš doprinos da se otvaranjem novih pogona i radnih mesta smanji nezaposlenost u Pirotu. Grad će pomoći kao i drugim investitorima oko otvaranja pogona u našem gradu", rekao je Colić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.