Turska će povući snage iz Sirije pod jednim uslovom

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će povući snage iz Sirije pod jednim uslovom

Oslo -- Turska vojska će napustiti teritoriju Sirije u slučaju da se sklopi politički dogovor oko konflikta, izjavio je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

"Ukoliko se pronađe političko rešenje u Siriji, naša vojska će otići. Ipak, trenutno aktuelni sirijski režim ne veruje u političko rešenje", rekao je on tokom posete Norveškoj, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tas.

Početkom jula turska administracija otkrila je planove da izvrši vojnu operaciju na severu Sirije jer smatra da grupe Kurda koje se tamo nalaze predstavljaju opasnost po Tursku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavušoglu: Vojska će napustiti Siriju ako se reši konflikt

Izvor: RTV Pink, 30.Avg.2019

Turska vojska će napustiti teritoriju Sirije u slučaju da se sklopi politički dogovor oko konflikta u državi, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.