Turska bi mogla početi operaciju u Siriji posle Kurban bajrama

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska bi mogla početi operaciju u Siriji posle Kurban bajrama

Turska bi mogla da započne vojnu operaciju istočno od Eufrata nakon muslimanskog praznika Kurban bajram 11. avgusta, saopštio je za RIA Novosti turski vojni izvor.
Turska vojska bi mogla da započne vojnu operaciju (istočno od Eufrata) nakon praznika Id el Adha (Kurban bajram) 11. avgusta“, rekao je izvor.   Ranije je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio da je Ankara spremna da pokrene operaciju istočno od Eufrata, kao i u Manbidžu, protiv snaga samoodbrane sirijskih Kurda, ukoliko ih Sjedinjene Američke Države odatle ne povuku. On je kasnije rekao da je odlučio da odloži početak vojne operacije u Siriji nakon telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 14. decembra prošle godine, nakon čega je američki predsednik odlučio da povuče trupe iz Sirije. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.