Turci se ne boje nikoga, veruju u pobedu protiv SAD!

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci se ne boje nikoga, veruju u pobedu protiv SAD!

Ponajbolji košarkaš reprezentacije Turske govorio o predstojećem Mundobasketu i šansama svoje selekcije.

Džedi Osman sa uspehom nastupa u NBA ligi i jedan je od najboljih turskih košarkaša u ovom trenutku.

Ukoliko ne bude nepredivđenih dešavanja, gledaćemo ga i na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je Turska smeštena u grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << E sa selekcijama Japana, Češke, ali i prvim favoritom turnira, selekcijom Sjedinjenih Država.

Osman ipak veruje da Amerikanci nisu nepobedivi.

"Mislim da imamo tešku grupu. Ne znamo mnogo o Japanu, ali smo pričali sa trenerima i opasan su tim.

Sjedinjene Države ne dolaze sa najboljim timom, ali imaju dugačku klupu i dobre NBA igrače. Teško je ali nije nemoguće pobediti ih. Moramo da odigramo najbolju utakmicu, da probamo da dobijemo i da budemo prvi u grupi. Verujem da smo dovoljno dobri za to.

Međutim prvo moramo da budemo prvi ili drugi u grupi i onda opet u sledećoj grupi što će biti veoma teško
", istakao je Osman.

On se osvrnuo i na ekipu koja je 2010. godine igrala finale Svetskom šampionatu, baš u Turskoj.

"SAD su tada imale jak tim sa Durentom, Derikom Rouzom i ostalim velikim igračima, ali Turska se borila do kraja. Drugo mesto je bilo velika stvar za nas. Mi smo mlađi tim koji nema toliko iskustav i moramo da verujemo jedni u druge i da se mnogo trudimo šta god da se događa. Ne plašimo se nikoga", dodao je Osman.

Dakle, puleni Ufuka Saridže imaju velike ambicije na predstojećem prvenstvu, dobro igraju u pripremnom periodu, videćemo kako će se snaći u grupi sa prvim favoritom, ali i neugodnim Česima i Japancima, koji od ovog leta imaju i NBA igrača u Ruiju Hačimuri, koji je draftovan od strane Vošington Vizardsa.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.