Turski istražitelji devet sati u konzulatu, prikupljeni dokazi

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski istražitelji devet sati u konzulatu, prikupljeni dokazi

Saudijski istražni tim koji se bavi nestankom novinara Džamala Kašogija, napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. Prethodno je turski tužitelj koji vodi istu istragu posle devet sati rada napustio zgradu sa dokazima.
Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija uzeli su dokaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << među kojima su i uzorci tla, a turska policija pretražiće i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Turski istražitelji mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata.
Agencija prenosi da je turska televizija NTV objavila da će u okviru istrage o nestanku Kašogija policija pretražiti rezidenciju saudijskog konzula.
I saudijski istražni tim koji se bavi nestankom novinara Kašogija, napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je turski tužitelj koji vodi istu istragu nakon devet sati rada napustio zgradu, javlja Rojters pozivajući se na svedoke.
Navodi se da su saudijski istražitelji otišli iz konzulata nakon što je turski policijski tim od oko deset ljudi izašao odatle.
Bi-Bi-Si saznaje da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali novinar ubijen tokom ispitivanja u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Bi-Bi-Si prenosi da je novinar greškom ubijen tokom ispitivanja.
U međuvremenu, arapski kanal Al Džazira navodi, pozivajući se na kancelariju turskog javnog tužioca, da su turske vlasti pronašle dokaze koji potkrepljuju tvrdnje da je Kašogi ubijen unutar konzulata.
Turski zvaničnici veruju da su Kašogija ubili saudijski agenti, dok Rijad to odlučno poriče.
Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Rijad kako bi se sastao sa saudijskim kraljem Salmanom. Pompeo će posetiti i Tursku, gde je Kašogi poslednji put viđen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istražitelji napustili konzulat, poneli uzorke zemlje

Izvor: Mondo, 16.Okt.2018

Tim istražitelja turske policije i tužilaca napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, posle obavljenog pretresa vezano za slučaj nestanka novinara Džamala Hašogija...Foto: AP Photo/Petros Giannakouris..Na kraju osmočasovne noćne akcije bez presedana, članovi turske ekipe, koju...

Nastavak na Mondo...

Forenzičari uzeli uzorke tla iz ambasade zbog NESTALOG NOVINARA: Istražitelji pretražuju i rezidenciju konzula

Izvor: Blic, 16.Okt.2018

Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija pretražiće i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.