Turci govore jedno, a stanje na terenu drugačije: Nema problema sa povlačenjem terorista i naoružanja iz Idliba

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci govore jedno, a stanje na terenu drugačije: Nema problema sa povlačenjem terorista i naoružanja iz Idliba

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da nema problema sa povlačenjem teškog naoružanja i islamističkih grupa iz demilitarizovane zone u Idlibu i da je proces primene dogovora sa Rusijom u toku.

Čavušoglu se osvrnuo i obnavljanje ove severne sirijske provincije, a posebnu je naglasio izgradnju dva autoputa.

- Ovo je tekući proces. Proces otvaranja dva autoputa u Idlibu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biće nastavljen do kraja godine - kazao je on.

Podsećamo, predstavnici najveće džihadističke grupe u Idlibu objavili su da odbijaju dogovor o demilitarizaciji u Idlibu koji je potpisan u Sočiju 17. septembra.

Iz Hajat Tahrir al-Šama su izdali saopštenje u kome se navodi da se neće povući iz ove provincije i da će zadržati svoje borce i naoružanje u toj oblasti.

Takođe, terorističke organizacije iz okoline Alepa još uvek granatiraju stambene četvrti ovog grada.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.